fbpx

LIFE IS A RAT RACE

Kerja makan gaji, Gaji makan kerja

Pernah tak terfikir, apa akan jadi kalau mukabuku ni bankrup, ditutup selamanya?

Especially kawan-kawan yang berniaga ni. Yang hanya guna mukabuku sebagai platform pemasaran korang. Bayar beribu ke ads, mengharapkan 1 of 10 ads menjadi.

Panggggg kena kat diri sendiri bila Founder ulas isu platform marketing masa Marketing Boot Camp 1.0 dua hari lepas. Foundation perlu strong bila kita nak bina bisnes berjaya. Sama macam, ko alas papan atas lubang, then bina rumah 3 tingkat terus. Ko rasa?

Selama ni bisnes membuta main redah je. Tak pernah fikir mengenai Foundation, Future dan Financial Freedom.

Financial Freedom?
Apa tu?

Passive Income untuk menampung segala keperluan kehidupan seharian kita. Dengan kata lebih mudah, dapat duit tanpa perlu bekerja. Tak banyak ramai yang ajar about managing your money. Not even in schools. If at all, kita pernah belajar, we won’t end up in this Rat Race.

Rat Race laa plak.. mende weh??

Belajar tinggi-tinggi, dapat kerja bagus, income bagus, then untuk pergi kerja perlu transport, perlu beg, perlu baju lawa2 ikut occasion. Untuk beli itu semua, perlu kan duit gaji kita. Bekerja dapat gaji, gaji guna balik untuk bekerja. Kena lagi Pannggggg sebijik.

Credit To Google

Bila dah buat bisnes plak, belajar laa How To Be A Boss. Jangan A-Z nak buat sendiri. Ko la yang buat marketing, ko yang layan pm, ko yang uruskan accounts, ko yang buat coaching team, ko yang pack parcel dan pergi pos! Pastu sendiri meninggal. 😅

Learn to delegate your work. Niatkan kongsi rezeki dengan orang lain. Kepala akan terasa ringan sangat katanya. Itu lah sebab nya saya cari part timer untuk uruskan IG dan beberapa urusan lain. Kalau ada adik beradik atau kawan, kenalkan ya.

Takat tu je la. Nak tahu lebih banyak rahsia marketing? Haruslah join family kami dulu. 😊

Ummu Hathiyah

Tasneem Naturel

USpire

RoadToMaster2020

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop