fbpx

Skeenz Balm Tasneem Naturel

Balm Menjaga Kesihatan Kulit.

Hampir setiap bayi yang dilahirkan akan mengalami masalah kulit. dari seringan-ringan ruam panas dan ruam susu, hinggalah seteruk ekzema. Untuk bayi yang baru lahir mahupun kanak-kanak, ibu haruslah berhati-hati memilih produk yang bersesuaian supaya ekzema atau ruam tidak bertambah teruk. Produk yang dipilih mestilah daripada bahan semulajadi, bebas daripada bahan kimia seperti pengawet dan paraben yang boleh menyebabkan keradangan kulit.

Sebab itulah, Tasneem Naturel telah menghasilkan Balm Skeenz. Seperti namanya, ia adalah balm khas untuk masalah-masalah kulit dan sesuai untuk bayi baru lahir hinggalah dewasa.

Kandungan Balm Skeenz

Dalam balm ini terdapat 10 jenis Minyak Semulajadi yang terbukti berkesan untuk mengembalikan kesihatan kulit.

Dalam Skeenz Balm ada, Argan essential oil yang mengandungi Essential fatty-acids, omega-6 dan tocopherols (vitamin E). Kandungan zat yang ada dalam Argan Oil ini memiliki kemampuan untuk melembabkan kulit dan mengandung antioxidan yang Tinggi. Argan Oil juga akan memperbaiki kondisi kulit kerana mengandung zat mineral-mineral yang penting untuk kesihatan kulit.

Blackcurrant Essential Oil berkesan dalam membantu masalah kulit kering dan aroma baunya yang nyaman. Selain kaya dengan Vitamin C ia juga mempunyai anti oksidan yang tinggi, membantu meningkatkan daya tahan kulit.

Balloon Vines Essential Oil pula sangat efektif dalam menyelesaikan masalah kulit seperti ekzema.

Sunflower Essential Oil, kaya dengan omega 6 yang mampu berfungsi sebagai lapisan yang melindungi kulit dari jangkitan bakteria.

Terdapat juga Rosemary Essential Oil, yang berfungsi sebagai agen anti-keradangan yang hebat kerana ia mengandungi caffeic acid, rosmarinic acid, dan α-pinene(organic compound) yang berfungsi untuk mengurangkan bengkak dan sakit.

Testimoni Skeenz

Ekzema berair terus kering dengan Skeenz

Ekzema berair terus kering dengan Skeenz

Pipi anak mulus kembali selepas guna Skeenz

Pipi anak mulus kembali selepas guna Skeenz

Skeenz Penyelamat Flare Ekzema

Skeenz Penyelamat Flare Ekzema

Impetigo Sembuh Tanpa Parut

Impetigo Sembuh Tanpa Parut

Ruam Lampin cepat sembuh dengan Skeenz

Ruam Lampin cepat sembuh dengan Skeenz

Berdasarkan maklumbalas ibu-ibu ni, sudah pasti anda yakin bahawa Skeenz adalah produk semulajadi paling bagus untuk membantu mengurangkan keradangan kulit pada anak. Namun harus diingat sekiranya mempunyai masalah kulit yang serius, dapatkan dahulu rawatan Doktor, dan kemudiannya gunakan Skeenz sebagai pelembap dan pencegah terjadinya semula ruam dan ekzema.

Untuk tempahan, boleh dapatkan melalui agent sah Tasneem Naturel melalui Whatsapp link dibawah. Klik sahaja pada Icon Whatsapp untuk menempah sekarang!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop